BMW predstavio crossover modele X3 i X4

  Bavarska marka je iskoristila DTM utrku na Nürburgringu kako bi predstavila svoje vruće novitete. Ali ne treba se prerano radovati jer se ipak radi o protipovima modela na čije cestovne izvedbe valja još čekati.

  Međutim, i prototipna izdanja jasno otkrivaju karoserijske novosti u vidu sportski nastrojenih dodataka ranga saćaste maske i aerodinamično oblikovanih kućišta retrovizora. Potentnije kočnice dobile se čeljusti obojene u plavu boju. Naravno, četverostruki završetak ispuha krasit će stražnji kraj i serijske modele.

  Službene performanse još uvije nisu poznate, ali realna očekivanja idu u smjeru rednog šest-cilindraša s M TwinPower Turbo tehnologijom. Maksimum od 460 KS ovdje je realnost, kao i M xDrive pogon poznat s M5, sportsko podvozje.

  I na kraju recimo kako termin dolaska na tržište još uvijek nije poznat. Umjesto toga ponovit ćemo riječi prvog čovjeka M odjela Franka van Meela: “ Sa specifičnim M karakteristikama, X3 i X4 u M izvedbi će postaviti mjerila u klasi po pitanju voznih svojstava“.

  IZVORIndex.hr
  PODIJELI