Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BMW predstavio Vision Future Interaction Concept

BMW-i-Vision-Future-Interaction-Concept111

Koje je mjesto bolje ako poželite zaroniti u svijet sutrašnjice od CES sajma potrošačke elektronike i tehnologije koji se trenutno održava u Las Vegasu? Nema ih puno, ovdje dolaze sve tehnološke sile svijeta svakog januara kako bi demonstrirale čime su se bavile posljednjih godinu dana.

BMW-i-Vision-Future-Interaction-Concept 1

Kako je elektronika odavno pronašla put u automobile, ne trebamo se čuditi da je i za njih predviđen određeni postotak izložbene površine. BMW je odlučio iskoristiti priliku kako bi okupljenima prikazao i Vision Future Interaction Concept, čiji kompliciran naziv govori mnogo.

Radi se o viziji budućnosti, odnosno opipljivom prototipu baziranom na i8 Spyderu, opremljenom raznoraznim tehnološkim sistemima od kojih neke možemo očekivati možda već na sljedećoj generaciji serije 7.

Nedavno predstavljena aktualna generacija najveće BMW-ove limuzine već danas nudi upravljanje pojedinim funkcijama u interijeru pomoću različitih pokreta rukama, a za novi je koncept ta ideja dovedena na još jednu razinu više.

BMW-i-Vision-Future-Interaction-Concept 2

Naime, ispred suvozača nalazi se veliki ekran dimenzija 21 inča kojim vozač može upravljati upiranjem svojih prstiju prema pojedinim njegovim dijelovima i tako mijenjati željene postavke.

Ekranima tu nije kraj, budući da instrumentna ploča dolazi u 3D izdanju koje je teško opisati riječima.