Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BMW serije 5 je zvijer i u karavanskom izdanju

BMW-5-Touring-Mperf6251

BMW je novom serijom 5 ponudio evoluciju prepoznatljivog dizajnerskog izraza koja, sudeći po prodaji, poklonicima odlično paše. Posebno ako je začinjena M Performance paketom.

Bavarski karavan u tom slučaju postaje prava zvijer. Naravno, vizualno jer koju god konjicu odabrali, do dolaska M5 izvedbe bit će dovoljno da gledate u zadnji kraj Mercedesove E klase u AMG izdanju ili pak Audija RS6.

Ali i ovakav je BMW opasan igrač, pa tako 540i xDrive nikog ne ostavlja ravnodušnim. S BMW-ovim opcijskim ojačanjem nudi preko 350 KS i 500 Nm, dovoljno da utihne većina razmaženih vikend trkača.

Pritom gepek prihvata 570 litara sa zadnjim sjeištima u funkciji, odnosno 1,7 kubika ako ih se preklopi. Ukupna nosivost je 730 kg, pa doista nema razloga da se neko u kući pobuni protiv ovakvog karavana.

A kad je riječ o dizajnu, BMW u okviru M paketa nudi sve što i tuneri, pa nema potrebe za naknadnim modifikacijama. Snažnije kočnice, sportski ovjes, karbon, sve je uključeno. Šta to u prijevodu znači najbolje pokazuje video u nastavku. Svaki daljnji komentar je suvišan.

bmw