Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brzi i tihi: Policajci Los Angelesa voze električne automobile

los-angeles-policija-tesla2

U policijski vozni park najvećeg kalifornijskog grada stigla su dva električna automobila – Teslina sportska limuzina sa 700 ks i BMW i3.

Tesla S i BMW-ov elektromobil biće testirani u realnim uslovima vožnje kao patrolna vozila, kako bi se procijenilo da li električni automobili mogu da budu korisni snagama reda Los Angelesa u budućnosti.

Oni su dio šireg plana koji bi trebalo da dovede do toga da Los Angeles postane grad sa najvećom flotom elektromobila u javnim službama u Americi.

los-angeles-policija-tesla1

Gradonačelnik Eric Garcetti najavio je nabavku 160 vozila koja će koristiti policija, vatrogasci i ostale gradske službe, od čega je 100 elektromobila namijenjeno policijskoj upravi.

Osim toga, planirana je i kupovina 128 Plug-In hibrida, koje će koristiti druge javne službe.

Policija Los Angelesa već raspolaže sa 23 električna skutera i tri električna motocikla koji se koriste za patroliranje.

los-angeles-policija-tesla3

Sada će im se pridružiti jedan od najbržih električnih automobila na svijetu, Model S P85D, čija dva elektromotora prema fabričkim podacima razvijaju 700 “konja”, zahvaljujući čemu auto ubrzava 0 do 96 km/h (0-60 milja na sat) za svega 3,2 s.

BMW i3 je pogonjene električnim motorom snage 170 ks, a do brzine od 96 km/h stiže za 7 sekundi.