Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bugatti izbacuje najbržu limuzinu na svijetu (FOTO)

thumbnail

Već se godinama vode rasprave o mogućnosti da Bugatti svijetu ponudi limuzinsku izvedbu najbržeg i najsnažnijeg automobila na svijetu. Nove informacije govore kako to nikad nije bilo izglednije.

Taman kad je u zaborav potisnuta studija sportske limuzine Galibier od prije pet i više godina šef Bugattija, Wolfgang Duerheimer, opet nam je dao razmišljati. Duerheimer je ovih dana u Ženevi za Bloomberg izjavio kako je ekskluzivna limuzina sa četiri vrata mogući sljedeći projekt.

“Ideju takve limuzine ne mogu izbiti iz glave. To je jedna od opcija za naš sljedeći projekt”, rekao je prvi čovjek Bugattija.

Bugatti-Galibier-6251

Dobije li zeleno svjetlo limuzinski model bi također pokretao 8.0 W16 quad-turbo motor iz netom lansiranog Chirona, što u prijevodu znači da bi u pitanju bila najbrža limuzina koju je svijet ikada vidio. Koncept Galibier iz 2009. godine također je imao Veyronov W16 motor, a spominjala se cijena od bar dva miliona EUR.

Tijekom intervjua Duerheimer je naglasio kako i Bugatti razmišlja o eko tehnologijama i implementaciji el. pogona. I što je bitno, obožavatelji mogu odahnuti – Bugatti neće pratiti konkurenciju i ponuditi SUV model.