Brzi i žestoki

Portugalac se počastio

Cristiano Ronaldo kupuje najskuplji automobil na svijetu

30/04/2019

Novi model koji će proizvoditi samo jednu jedinicu

Cristiano Ronaldo jedan je od najboljih nogometaša svijeta, ali i jedna od najpopularnijih osoba što dobro iskorištava u marketinške svrhe.

Osim što je zaštitno lice mnogih poznatih brendova, Portugalac često zna dobiti i pokoji skupi automobil u zamjenu za promociju.

Ipak, osim poslovnih obaveza, Ronaldo limene ljubimce voli i privatno, a da je tome tako govori i činjenica da se često zna pohvaliti svojom kolekcijom na društvenim mrežama. U garaži mu je impresivna kolekcijom sportskih i klasičnih automobila.

Jedan od prvih automobila kojeg je uvezao u garažu u Engleskoj bio je BMW M6, a ubrzo je kolekciji dodao i nekoliko Audija, Bentleya te i dva Porschea. Kupovina se nastavila i po dolasku u Španiju, a Financial Express je Ronaldovu garažu u jednom trenutku procijenio na nešto manje od šest miliona funti.

 

View this post on Instagram

 

Good morning ?

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on


Nije Ronaldo nikada otkrio koja mu je ‘igračka’ najdraža, ali za vjerovati je kako je to po mjeri rađeni CR7 Bugatti Chiron čija je vrijednost oko 3.6 miliona funti. Da je ljubav prema Bugattiju velika govori i to da će Ronaldo uskoro postati i vlasnik nove linije ‘La Voiture Noire’ što je trenutno najskuplji automobil na svijetu.

Novi model koji će proizvoditi samo jednu jedinicu, a brojni mediji raspisali su se o tome kako će Portugalac za njega iskeširati oko 11 miliona eura.

‘La Voiture Noire’ ima samo dva sjedišta i može dostići brzinu od čak 420 kilometara na sat.

Komentari

Autor: Jutarnji list

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.