Ecclestone potvrdio da će novi vlasnik F1 biti poznat do kraja godine – Fokus.ba
Brzi i žestoki

Ecclestone potvrdio da će novi vlasnik F1 biti poznat do kraja godine

07/10/2015

Izvršni direktor Formule 1 Bernie Ecclestone najavio je mogućnost da ovaj sport do kraja godine dobije novog vlasnika, a tri stranke su zainteresovane za kupovinu.

Tokom ljeta su se pojavile informacije kako je trenutni vlasnik Formule 1 firma CVC Capital Partners u pregovorima sa američko-katarskom kompanijom o prodaji 35,5 posto kontrolnog paketa akcija, a Ecclestone je potvrdio kako će prodati svojih pet posto udjela u vlasničkoj strukturi.

“Ima puno interesa i mogu reći da postoje tri stranke u ovom trenutku, tako da bih se uznenadio da jedna od njih ne kupi uskoro akcije. Mislim da će se to desiti već ove godine”, rekao je Ecclestone tokom globalnog sportskog samita “Camp Beckenbauer” koji se održava u austrijskom Kitzbuhelu.

Kao najozbiljniji kupac pominje se američki milijarder Stephen Ross, koji trenutno u svom vlasništvu ima NFL franšizu Miami Dolphins. Navodno bi on zajedno sa Katar Sports Investmentom, firmom koja je vlasnik PSG-a trebao sklopiti dogovor o kupovini Formule 1 vrijedan čak pet milijardi funti (oko 6.8 milijardi eura).

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.