Brzi i žestoki

Poučno

Evo zašto nikad ne biste trebali parkirati pored hidranta

04/03/2019

Vatrogasci su kazali da uvijek izbegavaju da oštete tuđu imovinu prilikom intervencije, osim kada je to neizbježno

Mreža uličnih hidranata u gradovima postavljena je sa dobrim razlogom, ali mnogi vozači ili toga nisu svjesni ili prelaze olako preko činjenice da su parkiranjem svog automobila pored hidranta možda ugrozili nečiji život. Jer, u slučaju da u blizini izbije požar, onemogućavaju pravovremenu intervenciju vatrogasaca.

Sa druge strane, vatrogasci koji izađu na teren zbog požara učiniće sve što je neophodno kako bi mogli da se priključe na hidrant.

Upravo to su uradili vatrogasci iz američkog grada Anahajma kada im se prilikom intervencije na putu do hidranta ispriječio jedan Nissan. Da bi priključili crijevo za vodu, razbili su dva zadnja prozora na parkiranom automobilu i kroz njih provukli vatrogasno crijevo, a fotografije sa lica mjesta okačili su na Twitter kao pouku ostalim neodgovornim vozačima:

Vlasnika Nissana osim štete na vozilu sačekala je i kazna zbog blokiranja hidranta, koju su mu napisali policajci, a automobil je nakon intervencije vatrogasaca odšlepan.

Međutim, mnoge korisnike Twittera razbjesnila je reakcija vatrogasaca, uz tvrdnju da baš i nisu morali da primijene tako ekstremne mjere kako bi priključili crijevo na hidrant, dok su neki osudili njihovu odluku da objave fotografije smatrajući da time omalovažavaju vlasnika automobila i izlažu ga javnoj poruzi.

Zato su vatrogasci na kraju morali da daju dodatno objašnjenje na Twitteru, u kome su naveli da nije bilo moguće provući crijevo ispod ili iznad parkiranog automobila jer je – zbog visokog pritiska vode – potrebno da ono bude postavljeno u približno pravoj liniji.

Kako su rekli, nije im bio cilj da javno ponize vlasnika parkiranog automobila, već da upozore ostale vozače da ne parkiraju svoja vozila pored hidranta. Vatrogasci su kazali da uvijek izbegavaju da oštete tuđu imovinu prilikom intervencije, osim kada je to neizbježno, kao što je bilo u ovom slučaju.

Komentari

Autor: B92

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.