Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fudbalerima Leicestera za titulu po Mercedes na struju

mercedes1

Predsjednik šampiona Engleske, Vichai Srivaddhanaprabha, častiće fudbalere Leicester Cityja novim automobilom marke Mercedes. Iako nije neuobičajeno da bogati vlasnici evropskih klubova poklanjaju svojim fudbalerima automobile nakon nekog velikog uspjeha i osvojenog trofeja, ovog puta iznaneđenje je izbor modela.

Naime, Srivaddhanaprabha će svojim igračima za istorijski uspjeh kluba podijeliti 30 primjeraka Mercedesa B klase sa pogonom na struju. Ako se zna da se ovaj model u Britaniji prodaje po cijeni od 32.670 funti, vrijednost poklonjenih automobila iznosi blizu milion funti (oko 1,3 miliona eura).

mercedes 2

Električni Mercedes B klase vjerovatno je posljednji model ovog proizvođača koji bi fudbaleri novog engleskog šampiona odabrali, kada bi im to bilo omogućeno, pa se pretpostavlja da će automobili na kraju završiti u rukama njihovih članova familije ili prijatelja.

U slučaju da se neki od igrača ipak opredijeli da koristi svoj električni automobil, imaće na raspolaganju ekonomično i ekološki prihvatljivo vozilo sa kojim bez problema može da se vozi na trening i nazad, s obzirom da sa jednim punjenjem baterija ova B klasa može da pređe i do 200 km.