Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Golf “dvojka” koja izgleda “normalno”, ali je ustvari “zvijer”

golf

Boba Kettler iz tuning radionice “Boba Motoring” predstavio je novu verziju Golfa “dvojke” – poboljšanu u svakom pogledu. Izvana je to i dalje samo “obični” Golf, ali se radi o  pravoj “zvijeri”

Kada posvjedočite ludo brzom penjanju kazaljke brzinomjera shvatit ćete da se ovdje govori o vuku u janjećoj koži. Ispod poklopca nalazi se dvolitreni benzinski turbo motor iz kojeg je “iscijeđeno” ni manje ni više nego 1.233 KS i 1.094 Nm, što su brojke koje se mogu ostvariti uz korištenje E85 bioetanola, a podrazumijevaju proklizavanje točkova u trećem stepenu prijenosa. Golema snaga na podlogu se prenosi putem 4Motion pogona na sve točkove i mjenjačke kutije s ravnim zubima koja se u pravilu ugrađuje u trkaće automobile.

Ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 2,3 sekunde, međuubrzanje od 100 km/h do 200 km/h traje 3 sekunde, a ovaj superautomobil četvrt milje prelazi za 8,9 sekundi pri brzini od 265 km/h u usporedbi s nekadašnjih 9,7 sekundi pri 247 km/h. Ubrzavanje prestaje tek negdje s one strane 350 km/h. Rezultati su više nego impresivni, no majstori iz “Boba Motoringa” već su najavili daljnja poboljšanja.