Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hamilton popljuvao uspjehe Schumachera

article-0-1ED1429E00000578-137_634x435

Lewis Hamilton je nedavno osvojio svoju treću titulu šampiona Formule 1, a izjava koju je dao za njemačke medije izazvala je bijes kod svih ljubitelja “najbržeg cirkusa na svijetu”.

Prema pisanju njemačkog tabloida Kolner Expressa, od britanskog vozača tražilo se da usporedi svoja tri naslova sa Schumacherovih sedam.

“Nikada nisam činio stvari koje je radio Michael kako bi osvajao titule. Svoje sam osvojio urođenim vještinama”, rekao je Hamilton.

Aktualni prvak očigledno je mislio na sporne Schumacherove sudare na stazi, priče oko favoriziranja Ferrarija i zbog guma Bridgestonea.

Taj njegov medijski istup razljutio je brojne Schumacherove navijače posebno zato što se sedmerostruki šampion sporo opravlja od teške skijaške nesreće koju je preživio u decembru 2013. Od tada se nije pojavio u javnosti.

“Hamilton bi trebao ugasiti svoj mozak prije nego što progovori. On mora učiti o uspjesima koje je Michael postigao. Samo kažem da ponos dolazi prije pada”, rekao je Reiner Ferling, predsjednik fan kluba Schumijevih navijača iz rodnog Kerpena.