Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Honda HR-V u septembru stiže u Evropu

hondahr-v

Nakon izvanrednih prodajnih rezultata u Japanu i SAD-u, Hondina zvijezda model HR-V, krajem septembra konačno stiže i u Evropu.

Nova Honda HR-V predstavlja jedinstveni spoj dizajna kupe i SUV vozila. Krase ju luksuzna, veoma prostrana i funkcionalna unutrašnjost, inteligentni audiokomuinikacijski sistem, te najnaprednija sigurnosna oprema.

[pull_quote_right]U svom prvom mjesecu prodaje (junu 2015.), samo u SAD-u, Hondu HR-V je naručilo 7.760 kupaca[/pull_quote_right]

Od svog predstavljanja u Japanu krajem 2013. godine pod imenom Vezel, Honda HR-V je zabilježila vrlo dobre prodajne rezultate.

U 2014. i prvoj polovici 2015. godine ostvarila je titulu najprodavanijeg SUV-a u Japanu prodavši se u više od 134.000 primjeraka.

I u Americi Honda HR-V bilježi zapažene prodajne uspjehe. U svom prvom mjesecu prodaje (junu 2015.), samo u SAD-u, Hondu HR-V je naručilo 7.760 kupaca. Kako bi i na evropskom tlu ostvarili iste, ako ne i bolje rezultate, Honda je napravila čitav niz prilagodbi na novom evropskom HR-V-u, čineći ga tako još boljim automobilom.

Honda-HR-V-155

Upravljanje je prilagođeno evropskim saobraćajnicama, razvijen je novi CVT mjenjač za sve vozače koji preferiraju vozila s automatskim mjenjačem, te je u ponudu uvršten 120 KS snažni 1.6 litarski i-DTEC dizelski pogonski agregat.

Prodajne cijene u ovome trenutku još nisu poznate.