Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Brzi i žestoki

Hyundai u Sonati nudi i “Android Auto”

30/05/2015

Hyundai je prva autokompanija na svijetu koja je u svojim vozilima ponudila Android Auto, objavili su iz te južnokorejske kompanije.

Ovaj Googleov sistem, koji omogućuje da se mobilnim uređajima s operativnim sistemom Android upravlja putem nadzorne ploče automobila, bit će ponuđen u modelu Sonata u SAD-u.

U Hyundaiju tvrde da će ovaj sistem poboljšati sigurnost jer omogućuje vozačima da, umjesto korištenja mobitela ili tableta tokom vožnje – što mnogi čine, a vrlo je opasno – tim uređajima upravljaju i glasom ili putem tipki na upravljaču.

Kako navodi BBC, Google je u januaru prošle godine najavio da radi s Hyundaijem, Audijem i Hondom na integraciji svog operativnog sistema u njihove automobile. Googleov glavni rival Apple sklopio je slične dogovore s BMW-om, GM-om i Hondom.

Iz Hyundaija su najavili da će Android ponuditi i u drugim svojim modelima, a uz to će ugraditi i Appleovu verziju ovog sistema, CarPlay.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.