Brzi i žestoki

J. D. Power IQS

Istraživanje: Jedna marka vozila se najmanje kvari, šta mislite koja?

21/08/2019

Petu godinu zaredom Kia je postala neluksuzni proizvođač automobila koji je u istraživanju J. D. Power IQS 2019. o početnom zadovoljstvu kupaca ostvario najbolji rezultat

Broj kvarova se kod Kije popravio za dva boda u odnosu na prošlu godinu. Sad drži 1. mjesto među svim neluksuznim brendovima i ukupno 2. mjesto među svim brendovima, izvijestili su iz Kije.

Petu godinu zaredom Kia je postala neluksuzni proizvođač automobila koji je u istraživanju J. D. Power IQS 2019. o početnom zadovoljstvu kupaca ostvario najbolji rezultat. S evidentiranih 70 kvarova na 100 vozila Kia je za dva boda popravila prošlogodišnji rezultat na američkom tržištu.

Pobjede u nizu na području kvalitete ne ostvaruje samo marka Kia kao cjelina nego i njeni modeli. Tako je Sportage, koji je među svim sportskim terencima već 25 godina sinonim za vrhunsku kvalitetu, nakon prošlogodišnjeg 2. mjesta ove godine slavio u razredu malih sportskih terenaca u istraživanju IQS. Osim toga, Sportage je dva puta zaredom pobjednik prestižnog istraživanja J. D. Power o pouzdanosti vozila (Vehicle Dependability Study 2017, provedeno u Njemačkoj), u kojem vozači detaljno ocjenjuju svoje vlasničko iskustvo o vozilu koje voze više od dvije godine.

Legendarni Kijin SUV je ostvario i najbolji rezultat svih vremena na testu izdržljivosti njemačkog Auto Bilda, dobio brojna priznanja za dizajn i osvojio nagradu Best Buy za najbolji omjer kvalitete i cijene, podsjećaju iz Kije.

Četiri su modela Kije među 10 najboljih, što je najviše od svih brendova

Za Kijin dugogodišnji uspjeh u istraživanju IQS najzaslužnija su 4 modela (Rio, Forte, Sportage i Soul) koji su se plasirali među 10 najboljih u ukupnom poretku, čime je Kia postala brend s najviše pobjednika.

Godišnji izvještaj analizira odazive 76.256 kupaca vozila (257 različitih modela) u 26 kategorija. Vozila ocjenjuju s obzirom na vozačko iskustvo, mogućnosti motora i mjenjača, kao i širok izbor stvari povezanih s kvalitetom koje su prijavili vlasnici vozila u prvih 90 dana korištenja vozila.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.