Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

neuništiva

Još jedna Toyota prevalila preko 1,6 miliona kilometara

New Project (10)

Ispod poklopca je originalni 4.7 V8 motor, dok je automatski mjenjač repariran

Za Toyotu kažu da pravi nepoderive automobile, a ova priča to potvrđuje.

Toyota Tundra je moćni kamionet pokretan V8 motorom koji ćete u Evropi teško pronaći. U Americi je vrlo popularan, posebno kao radno vozilo. Ovaj bijeli primjerak je već druga Tundra koja je dosegla okruglu vrijednost od milion pređenih milja, odnosno preko 1,6 miliona kilometara.

Danas su automobili pouzdaniji nego ikad prije, ali ipak malo koji uspijeva preći više od 500.000 km. Tundra pak izgleda nudi dobitnu kombinaciju, pouzdanost i mogućnosti koje zadovoljavaju lovce na kilometražu.

Aaron Morvant je zbog prirode posla kojim se bavi godišnje prosječno vozio oko 134.000 km prevozeći dijelove za naftne rafinerije, piše The Drive.

Kamionet usprkos činjenici da je imao težak radni vijek i sada izgleda vrlo dobro.

Ispod poklopca je originalni 4.7 V8 motor, dok je automatski mjenjač repariran. U posljednjih 12 godina Tundra je uz redovne servise promijenila 20 setova guma, dva alternatora i jednu vodenu pumpu.

A sudeći po dosadašnjem iskustvu vlasnik Tundre ima razloga za zadovoljstvo. Naime, nakon što je 2016. godine prva Tundra prešla milion milja iz Toyote su reagirali i vlasnika počastili novim primjerkom.