Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jose Mourinho isprobao Jaguarov SUV na zaleđenom jezeru

mourinho

Otkad je dobio otkaz na mjesto trenera nogometnog kluba Chelsea, Jose Mourinho ima vremena za uživanje. Tako je nedavno posjetio Švedsku, gdje je na poziv Jaguara imao priliku provozati se u prototipnom izdanju novog F-Pace S. I to na zaleđenom jezeru.

Poznato je kako popularni trener obožava Jaguar, koji u švedskom Arjeplogu ima zimski poligon na zaleđenom jezeru. Staza je duga oko 60 kilometara, temperatura se u ovo doba godine spusti i do -30 C, a snijega ima u izobilju. Ako pitate ekipu iz Jaguara, to su idealni uslovi za probne vožnje.

Portugalac je objeručke prihvatio priliku za učenjem driftanja pri velikim brzinama. Naročito jer je u ulozi učitelja bio profesionalni vozač, Finac Tommi Karrinaho.

“Stalno učim. Čak i u nogometu, u području u kojem se smatram stručnjakom, imam još prostora za učenje novih stvari”, rekao je Mourinho.

“Jedan krug sa Tommyem bio je dovoljan za provalu adrenalina kao kad izađem pred 80.000 navijača.”

Mourinho je vozio najsnažniju verziju F-Pacea, koji ispod poklopca skriva 3,0-litarski V6 benzinac s 340 KS. Prvi SUV iz Jaguara do stotke stigne za samo 5,1 sekundu, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h.

Kako su se proveli na zaleđenom jezeru, pogledajte u video prilogu.

https://youtu.be/KGuPeMaJzvo