Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

crlo jednostavno

Kako ukloniti led sa prozora vozila za 10 sekundi

led auto stakla unsplash

Napravite domaću tečnost za odmrzavanje koju ujutro samo prskate po smrznutim prozorima

Kako ukloniti led sa prozora vozila za 10 sekundi. Vrlo je jednostavno.

Napravite domaću tečnost za odmrzavanje koju ujutro samo prskate po smrznutim prozorima. To će omekšati led i čišćenje će biti završeno za oko 10 sekundi.

Recept: U flašu staviti litar alkohola, decilitar vode i 1 kašičicu deterdženta za sudove. Dobro protresite i koristite po potrebi.

Postoji još jedan recept: U boci sa raspršivačem pomešajte alkohol i vodu 2:1 (dve trećine alkohola i jedna trećina vode).

Takođe, zapamtite da pametno parkiranje pomaže. Parkirajte ga prednjim dijelom okrenutim prema istoku i, ako je moguće, tako da vozilo ne bude blokirano zgradama i kućama. Na ovaj način će prvi jutarnji zraci polako topiti led na šoferšajbi, pa ćete sa njim ranije ujutro ići na posao.

Zaštitite brisače i retrovizore

Ako se nađete negdje u gradu, prozori vam se zalede, a kod sebe nemate sprej ili strugalicu – posegnite za bankovnom karticom i ostružite led. Ići će malo sporije, ali poslije nekog vremena moći ćete da uđete u auto i odvezete se kući. A stavljanje kartona na prozore je odličan način da spriječite stvaranje leda. Umjesto kartona, možete staviti stari peškir.

Ako želite da se brisači ne lijepe za zaleđeno staklo, stavite na njih stare čarape. Ili ih jednostavno podignite sa stakla da se ne zalijepe. Spoljašnji retrovizori na automobilu se neće smrznuti ako ih „spakujete“ u plastične kese. Možete ih umotati i gumenom trakom.

Zaštitite brave od leda

Ovdje VD40 pomaže. Poprskajte ga u brave automobila i neće se smrznuti preko noći. A ako želite da zaštitite vrata od smrzavanja, kako biste ih ujutru mogli bez problema da otvorite, posegnite za mašću. Može biti glicerin, vazelin, jestivo biljno ulje.

Kako spriječiti zamagljivanje prozora? Ovo je često slučaj tokom hladnih dana. Sve staklo možete premazati penom za brijanje i dobro protrljati papirnim ubrusom dok višak ne nestane. Takođe, napunite stare čarape mačjim pijeskom, zavežite ih i ostavite u autu. Ovaj pijesak upija vlagu, pa će smanjiti njenu količinu u vašem vozilu.