Brzi i žestoki

okršaj titana

Ko je jači: Audi RS7 ili AMG GT 63 S (VIDEO)

26/06/2020

Mi ćemo samo reći kako je pobjedničko vrijeme bilo 11,1 sekundi, a drugi je ciljnom ravninom prošao pola sekunde kasnije

Gabariti kažu da su porodični automobili, nastup vuče k premium poslovnim limuzinama, a performanse kao da se radi o cestovnoj raketi.

Osim što su u potpunosti legalne za upotrebu na cesti, ove su coupevske limuzine trenutno najviše što možete izvući po pitanju performansi u ovom segmentu. Nedostaju tek Panamera i uvijek poseban Aston Martin Rapide da svi budu zadovoljni.

Vraćamo se na dvojac.

Audijev RS7 pokreće i dalje 4.0 twin-turbo sa 600 KS i 800 Nm, usaglašen s osam-stepenom automatikom. 100 km/h ima za nevjerojatnih 3,6 sekundi.

Osjetno skuplja Mercedesova uzdanica se piše kao AMG-ov model i njega pokreće 4.0 V8 twin-turbo, ali nešto snažniji. Ima 640 KS i 900 Nm, a papir kaže da je na 100 km/h nakon samo 3,2 sekundi. Recimo još jednom, radi se o krstaricama teškim preko dvije tone.

Njihov duel u utrci ubrzanja organizirao je Carwow. Mi ćemo samo reći kako je pobjedničko vrijeme bilo 11,1 sekundi, a drugi je ciljnom ravninom prošao pola sekunde kasnije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.