Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Njemački rekorder

Kombi isključen iz saobraćaja zbog čak 64 greške

kombi1

Sporni automobil posljednji put je na tehničkom pregledu bio u Bugarskoj, a naravno i ima bugarske tablice

U Njemačkoj policija ima mogućnost isključiti automobil iz saobraćaja ako procijeni da ne udovoljava tehničkim uvjetima, a upravo to se i dogodilo u Lüdenscheidu. Stari Fiatov kombi na cesti je vjerovatno od izuma točka, a policijske službenike zaprepastilo je da su na njemu, na kraju, pronašli čak 64 greške, što je kažu, njemački rekord.

Krenimo redom, neke staklene površine na automobilu zamijenjene su folijama, upravljač tokom okretanja ispušta čudne zvukove (škripi), ručna kočnica ne radi, karoserija je toliko hrđava da dijelovi lima otpadaju, zadnja vrata učvršćena su gumenom trakom.

Nakon prvih spoznaja policija je poslala automobil u stanicu za tehnički pregled. Tamo je lista grešaka nadopunjena. Kočnice su imale minimum funkcionalnosti, na samoj karoseriji i podnici vozila pronađene su rupe veličine šake, iz bočnih pragova iscurilo je dvije litre vode…

Sad se vjerovatno pitate kako je ovaj kombi prošao prethodni tehnički pregled, odnosno je li ovo prvi primjer naglo starenja jednog vozila? Odgovor je jednostavan, sporni automobil posljednji put je na tehničkom pregledu bio u Bugarskoj, a naravno i ima bugarske tablice.

Pouka? Odlazak u inostranstvo s neispravnim automobilom može biti skupa avantura. Kazna za vožnju neispravnog vozila je od 300 do 500 eura.