Konkurencijo, spremi se: Stiže i Mercedesov “pickup”

mercedes_pickup

Mercedes u svojoj dugogodišnjoj istoriji dosad nije imao pickup, no i to će se promijeniti sljedeće godine kad X klasa stigne na tržište.

Planove za ulazak u kategoriju luksuznih pickup vozila najavili su još prošle godine, a sada smo napokon doznali i kako izgleda njihova vizija terenskog vozila koje se temelji na Nissanu Navari.

Iako automobil nosi predznak koncept, vozilo je prilično blizu serijskoj verziji, a njemački div je otkrio dvije varijante. Jedna je bila opremljena za vožnju izvan ceste, dok je u druga puno luksuznija s drvenim interijerom.

Kao i u ostatku Mercedesove ponude, kupci će imati na izbor velik broj opcija i dodataka poput luksuznih materijala ili tehnoloških dodataka. Top model će imati moćni Mercedesov V6 trolitreni motor i stalni pogon na sve točkove.

Iako dosad nisu imali pickup, Mercedesovi kamioni se mogu naći u svakom kutu svijeta, a luksuzni SUV-ovi im također nisu strani. Oni su ‘90-ih bili među prvima na tom novom tržištu sa M klasom. Uz tu istoriju, sada se nadaju da će pokoriti i tržište premium pickup vozila.