Brzi i žestoki

Toyota Hilux

Kultni pick-up podvrgnut temeljitom redizajnu

11/06/2020

Od sada sve verzije imaju nosivost jednu tonu i mogu vuči prikolicu mase do 3,5 tona

Toyota Hilux uvjerljivo je najpopularniji pick-up izvan SAD-a. Većina ga je dobro upoznala kad su zvijezde Top Geara pokušavale uzaludno uništiti auto. Na kraju su ga srušili zajedno s zgradom, no i nakon toga Hilux je vozio. Osim toga Hilux je bio i na Sjevernom polu, penjao se na vulkane na Islandu, vozio po Antarktiku te pobijedio na Reliju Dakar.

Automobil koji je svoju slavu stekao zbog terenskih sposobnosti i izdržljivosti prošao je kroz temeljiti redizajn. To se dogodilo tri godine nakon što je aktualna generacija stigla na tržište. Zbog velikih dizajnerskih promjena sprijeda Hilux izgleda kao potpuno novi model, ne samo redizajn. Sprijeda je promijenjeno praktično sve dok su promjene na boku i straga ipak mnogo manje.

U unutrašnjosti, što se tiče dizajna, nije dirano gotovo ništa, no Hilux donosi nove instrumente i unaprijeđeni infotainment. Toyota se također hvali da auto nudi najizdašniju opremu u klasi, između ostalog i JBL audio sistem snage 800 W. Tu je i novi paket opreme Invincible koji sa sobom donosi i oznake na karoseriji koje je nemoguće na vidjeti.

I praktičnost Hiluxa je poboljšana. Od sada sve verzije imaju nosivost jednu tonu i mogu vuči prikolicu mase do 3,5 tona. Ponuda motora je proširena dodavanjem novog, snažnijeg 2,8-litarskog dizelskog motora s 204 KS. Ovaj motor Hiluxu omogućuje ubrzanje do 100 km/h za samo deset sekundi uz prosječnu potrošnju goriva od 7,8 l/100 km.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.