Kupio željeni Audi, ali ga može voziti samo 40 minuta sedmično

Geoffrey Evans

Geoffrey Evans svaki put kada sjedne za volan svog novog automobila dobije alergijsku rekaciju i jak osip. Evans je, naime, osjetljiv na formaldehid koji se nalazi u plastici u unutrašnjosti aumotobila.

Frustrirani vlasnik automobila tako može voziti svoj novi Audi samo 40-ak minuta sedmično jer je alergičan na njega.

Dr. Evans je osjetljiv na formaldehid, hemikaliju koja je sadržana u mnogim proizvodima za čišćenje u kućanstvu, odjeći, kozmetici, plastici… Prije kupnje automobila Evans je pitao sadrži li unutrašnjost automobila tu kemikaliju, te je dobio odgovor da ga može sigurno kupiti.

Ali, već prilikom prve duže vožnje Evans je dobio alergijsku reakciju te se potvrdilo da, ipak, njegovo vozilo sadrži malu količinu formaldehida u unutrašnjosti plastike.

“Jako sam nesretan zbog toga. Ovo je vrlo frustrirajuće. Imam automobil koji ne mogu koristiti koliko želim i trebam”, objašnjava Evans The Mirroru. Tako on može voziti automobil jednom tjednom ne više od četrdeset minuta kako ne bio dobio reakciju na formaldehid.

Evans ističe kako alergija na formaldehid ograničava njegov život, mora izbjegavati većinu dezodoransa, šampona, detrdženta, jako biti oprezan prilikom kupovine odjeće i posteljine. Čak se morao riješiti svojih novih drvenih hi- fi zvučnika, jer je premaz na njima sadržavao formaldehid.