Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lexus predstavio svoju jahtu i prava je igračka za bogataše

lexus jahta (3)

Lexus nam je najpoznatiji po automobilima, ali japanska kompanija u četvrtak je pokazala da zna dizajnirati i luksuzne jahte. Sportskom jahtom koja je samo koncept pokazali su kako bi izgledao njihov ulazak u nova područja životnog stila i rekreacije.

– Koncept Lexusove sportske jahte omogućio nam je da istražimo kako bi se Lexusov dizajnerski izričaj mogao primijeniti i na pomorski životni stil – rekao je Yoshihiro Sawa, izvršni potpredsjednik Lexusa.

Jahta duga 12,7 metara izrađena je od plastike ojačane karbonskim vlaknima, odnosno materijalima kakvi se nalaze i na Lexusu LFA, koji može juriti do 325 km/h. Zahvaljujući tome, uspjeli su uštedjeti i oko 1000 kilograma na masi u odnosu na sličnu jahtu od fiberglasa.

Jahtu pogone dva V8 motora od 5 litara koji proizvode po 440 KS i omogućuju joj maksimalnu brzinu od 43 čvora.

Kapetan jahtom upravlja svim sustavima preko ekrana osjetljivih na dodir na kojima su i navigacija, digitalne karte, radar, sonar te sistem za zabavu sa 4G vezom.

Na brodu se udobno može voziti od šest do osam putnika, a glavnom putničkom kabinom dominiraju detalji od stakla i drva. Tu su još i štednjak, hladnjak, kuhinjica i tuš za putnike te klima uređaj.