Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"curi ulje"

Mercedes-Benz povlači više od 660.000 vozila s kineskog tržišta

mercedes e klasa

Uprava za analizu tržišta Kine ranije je saopćila da je utvrđeno da bi moglo doći do oštećenja dihtunga koje bi moglo izazvati curenje ulje pri paljenju motora za vrijeme hladnoće

Proizvođač automobila Mercedes-Benz najavio je povlačenje više od 660.000 vozila sa tržišta u Kini zbog mogućeg curenja motornog ulja, javlja Anadolu Agency (AA).

Uprava za analizu tržišta Kine ranije je saopćila da je utvrđeno da bi moglo doći do oštećenja dihtunga koje bi moglo izazvati curenje ulje pri paljenju motora za vrijeme hladnoće.

Kineska novinska agencija Xinhua jutros je objavila da će povlačenje 668.954 automobila Mercedes-Benza s kineskog tržišta početi 18. decembra.

Povlačenje je najavljeno za više modela vozila koja su proizvedena u periodu od 2013. do 2017. godine, uključujući i C-class, E-class, V-class, GLK-class, CLS-class, SLC-class, GLC SUV i VS20 VITO.

Većina tih vozila su proizvedena u fabrikama u Kini, a proizvođač će kupcima besplatno zamijeniti sporni dio.

Uporedo s tim, u toku je povlačenje 4.653 Mercedesa sedana G-class kod kojih je utvrđena neregularnost kod mehanizma brave za sigurnost djece. To su vozila koja su proizvedene tokom prethodnih dviju godina.