vrijeme je

Mercedes bi uskoro mogao predstaviti novu E klasu

mercedes e klasa

Digitalni kokpit je sigurna stvar, a po svemu sudeći, preuzet će koncept s dva veća zaslona

Aktuelna generacija predstavljena je 2016. godine i svima je jasno da je vrijeme za nasljednika.

Isto govore i brojne špijunske snimke kamufliranih prototipa, a s velikom sigurnosti može se reći kako Mercedes neće ponuditi revolucionarni dizajnerski zaokret. Realno treba očekivati evoluciju dosadašnjeg dizajna, i to snažno inspirisanu aktuelnom S klasom.

A kad je veća S klasa uzor, onda je jasno kako će E klasa dobiti aerodinamičniju formu, dok će od aktualnih trendova preuzeti tanja svjetla smanjenih dimenzija, kao i nešto skromniju prednju masku. Kao što pokazuju renderi kolega s Kolesa.ru, nova E klasa će se isticati smirenijim nenametljivim dizajnom s prepoznatljivim Mercedesovim elementima.

Puno hrabriji odmaci očekuju se u kabini. Digitalni kokpit je sigurna stvar, a po svemu sudeći, preuzet će koncept s dva veća zaslona. Naravno, svi danas uobičajeni gadgeti i sistemi asistencije imaju sigurno mjesto i u E klasi. Baš kao i elektrifikacija koja će, po svemu sudeći, u kombinaciji downsizinga izbaciti V8 iz ponude AMG izvedbi.

Najoptimističnije prognoze govore kako će se premijera nove E klase dogoditi do kraja godine, a realnije spominju početak iduće godine.