Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mercedes GLS pravi je ljepotan (FOTO)

thumbnail

Mercedes je otkrio obnovljeni GL koji sada u skladu s novom nomenklaturom nosi ime GLS.

Facelift SUV izdanja S klase donosi osvježeni prednji kraj s novim dizajnom svjetala, sada sa sveprisutnim LED dnevnim svjetlima. Logo marke je još veći, a i maska se povećala na razinu koju prosječnog američkog roštilja.

MB_GLS_625

Popis novosti na vanjštini nastavlja se modernijim finišom odbojnika, novom grafikom stražnjih svjetala, te uvrštenjem u ponudu nekoliko novih nijansi boja. Narano, i ponuda aluminijskih naplataka je obogaćena, i to do 21 cola.

Najveća novost u kabini sa sedam, sjedala desila se na prednjoj armaturi. Integrirani zaslon ustupio je mjesto konzolno izvučenom 8-inčnom ekranu, nalik na dodatno ovješen tablet. Rješenje je to koje će zasigurno pobuditi dosta kritika.

MB_GLS_625_2

Vozača očekuje novi trokraki volan presvučen Nappa kožom, dok će putnici prvoklasni ugođaj u kabini moći začiniti opcijski ionizatorom zraka.

Prema očekivanjima sigurnosna oprema je potpuna, a na popisu opcija su sustavi asistencije među kojima i Night Vision sistem, te Magic Vision Control sa grijanim brisačima vjetrobrana.

Kad je u pitanju ponuda motora Amerima će najzanimljiviji ostati GLS 500 sa V8 biturbo benzincem koji sada isporučuje 335 kW (456 KS) i 699 Nm. Stepenicu niže je izvedba pogonjena 3.0 V6 biturbo benzincem sa 270 kW (367 KS) i 500 Nm. Mjesto top izvedbe rezervirano je za GLS 63 AMG dodatno osnažen na 585 KS i 760 Nm. U ponudi dizelaša počasno prvo i jedino mjesto zauzima GLS 350d sa 190 kW (258 KS) i 620 Nm.

MB_GLS_625_3

Inače, svi motori osim top izvedbe (AMG) usuglašeni su sa 9-stupanjskim automatskim mjenjačem, a opcijski se nudi i blokada središnjeg diferencijala.

Prve isporuke očekuju se početkom godine, i to po početnoj cijeni od oko 75.000 EUR. AMG izvedba starta od 135.100 EUR.