Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mercedes objavio fotografije enterijera nove G-klase (FOTO)

mercedes_nova_g_klasa_1

U protekle dvije sedmice imali smo prilike vidjeti enterijer nove A-klase i novog Sprintera, a danas su objavljene prve fotografije dugoočekivane nove Mercedesove G-klase. Pogađate, fotografije se odnose na unutrašnjost. Kao što je bilo i najavljivano, upravo je enterijer doživio najveće promjene.

U Mercedesu su utvrdili da danas većina kupaca G-klasu koristi na asfaltu i zapravo im je nedostajao dašak luksuza koji će sada dobiti u obliku modernog enterijera.

Tako se ističe centralni 12,3-inčni zaslon kao i digitalni kokpit koji predstavljaju veliki korak naprijed u odnosu na prethodnika.

Za ljubitelje dobrog zvuka u ponudi će biti i Burmester muzički sistem sa 16 zvučnika.

Proizvođač napominje da unutrašnjost sada nudi i veću prostranost, a najviše bi trebali profitirati putnici na stražnjim sjedalima koji će dodatnih 150 mm prostora za noge.

Iako slike vanjštine još nisu dostupne, legendarne linije G-klase i u novoj redizajnranoj verziji ostat će nepromijenjene što dokazuju šijunske slike ali i slika sa stražnje klupe na kojoj se mogu vidjeti prozori i sami kockasti oblik SUV-a.

Dakle, kako stvari stoje, i novi redizajn donosi samo manje vizuelne promjene izvana, ali zato će se u unutrašnjosti imati čime pohvaliti.

Premijera je zakazana za Salon automobila u Detroitu na kojem ćemo osim vanjskog izgleda saznati i datume početka prodaje i cijene. Do tada, pogledajte kako će G-klasa izgledati u unutrašnjosti…