Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mercedes zbog vazdušnih jastuka povlači 126.000 vozila u SAD-u

Mercedes S-klasa Cabriolet
Mercedes S-klasa Cabriolet

Njemački proizvođač automobila Mercedes objavio je da će zbog problema koje mogu prouzrokovati vazdušni jastuci povući 126.000 vozila u Sjedinjenim Američkim Državama, javlja Anadolu Agency (AA).

Naime, iz njemačke kompanije saopšteno je da postoji mogućnost da se u određenim modelima vazdušni jastuk aktivira bez sudara. Opoziv se odnosi na modele C-300, C-350, C-63 iz 2008. i 2009. godine, te GLK-350 4-matic iz 2010.

Mercedes je naglasio da zbog greške u proizvodnji može korodirati kontrolna jedinica vazdušnog jastuka i tako izazvati kvar. To može dovesti do toga da se vazdušni jastuci napušu bez upozorenja ili da se ne aktiviraju u slučaju sudara. Za sada je poznato da su se tri “nepotrebna” aktiviranja dogodila u SAD-u, i isto toliko u drugim zemljama, ali nije saopšteno da li je neko povrijeđen.

Vlasnici vozila će biti obaviješteni do kraja 2015. godine, ali Mercedes nije precizirao kada će početi sa povlačenjem. Zna se da će distributeri ispitati kontrolne jedinice i servisirati ih ukoliko to bude potrebno.