Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

norveška

Motociklist se snimao dok vozi 292 km/h, dobio je stravičnu kaznu

40d7f7ce-2e9a-4f0e-ac60-3fb29368e726

Nesavjesni motociklist dobio je kaznu zbog koje mu vjerovatno više nikad neće pasti na pamet ponoviti nešto slično

Najnoviji primjer nesavjesne vožnje dolazi nam iz Norveške gdje je neimenovani motociklist jurio tunelom Eiganes u Stavangeru.

Riječ je o dionici gdje je maksimalna dozvoljena brzina 80 km/h, a motociklist je vozio gotovo 300 km/h i pritom često mijenjao trake.

Možemo i precizno reći kako je u pitanju 292 km/h. Naime, ne samo da je dotični nesavjestan, već je bio toliko „pametan“ da je svoju avanturu snimio. Nije ju stigao objaviti jer je nakon što je uhvaćen u nedjelu zaplijenjena zajedno s motociklom.

A onda na red dolazi policija. Od pomoći mu nije bila ni činjenica da je vještačenjem brzinomjera utvrđeno da je vozio “tek“ 263 km/h. Snimke s kamere pokazuju kako je u više navrata vozio ekstremnim brzinama u razdoblju od jula 2020. do maja 2021. godine.

U pitanju je prekršaj koji će ga u Norveškoj skupo stajati. Tačnije 56 prekoračenja brzine uključujući one za jurnjavu i pretjecanja pri 210 km/h u zonama gdje je dozvoljeno 60 km/h.
Naime, nešto više od godine dana nakon počinjenja prekršaja stigla je i sudska presuda.

Motociklista će morati odslužiti zatvorsku kaznu od godinu i pol, a potom će se suočiti s činjenicom da mu je vozačka dozvola oduzeta te mu je izrečena doživotna zabrana upravljanja motornim vozilom.

Oduzet mu je i motocikl, BMW S1000RR iz 2016. godine.