Brzi i žestoki

nasilje na drumu

Motociklisti udaraju Teslu tokom preticanja, poznato i zbog čega (VIDEO)

26/02/2020

Riječ je o kažnjivom i opasnom postupku, ali na američkim cestama ovakvi se prizori mogu vidjeti gotovo svaki dan

Neugodne scene postaju svakodnevica na američkim cestama. Kamera je snimila bajkera kako pretiče Tesla Model 3 i tokom obilaženja nogom udara u vrata električnog automobila. Riječ je o kažnjivom i opasnom postupku, ali na američkim cestama ovakvi se prizori mogu vidjeti gotovo svaki dan.

Korisnici interneta još ne mogu shvatiti zašto se motociklisti izlažu opasnosti tokom vožnje izvodeći nepristojan i kažnjiv potez. Nije prvi, a ni posljednji put da se na društvenim mrežama objavljuje ovakva snimka. Ipak, postoji objašnjenje za naizgled neshvatljivo ponašanje bajkera.

Odgovor se krije u radu autopilota. Naime, u modalitetu automatskog upravljanja vozilom, sistem usmjerava auto prema jednoj strani kolovoza približavajući se horizontalnoj signalizaciji vozne trake. Motociklisti zato imaju loš pregled i otežano im je obilaženje automobila pa misle da ih vozači namjerno blokiraju i sprječavaju preticanje.

Ipak, to im ne daje pravo da tokom vožnje udaraju vozila drugih sudionika u prometu. Stručnjaci širom SAD-a upozoravaju vozače da isključe autopilot na cestama koje koriste motociklisti kako bi izbjegli neugodnosti.

Vozač Tesle je u izjavi za Insideevs rekao da ne poznaje bajkera. Kamera nije uspjela snimiti registracijske tablice, a vozač sumnja da je uzrok njegove reakcije Teslin autopilot.

Jedan vozač Tesle doživio je još veću neugodnost jer mu je bajker tijekom pretjecanja slomio retrovizor.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.