Vlasnike Tesle

Musk: Ford neće preživjeti novu recesiju

musk

I zaista u ovom američkom gigantu povlače dosta radikalne poteze posljednjih par godina.

Ako nijeste znali, Tesla Model 3 je inicijalno trebao da nosi ime Model E, ali je Ford pokvario plan Elona Muska i registrovao to ime. Naravno plan Muska je bio da ima liniju modela Model S, Model E, Model X i Model Y (“SEXY”), a nakon što je Ford to osujetio jasno je da se ovi američki proizvođači baš i ne vole.

Da li je ovo bio razlog svađe ili nije sada je manje bitno, ali činjenica je da se prepucavanje nastavlja. Musk se sada dohvatio i budućnosti Forda koji se nalazi u tranzicionom periodu. Poznati milijarder vlasnik kompanije Tesla rekao je u jednom novom interjuu kratko i jasno:

“Postoji velika šansa da Ford neće preživjeti novu recesiju.”

I zaista u ovom američkom gigantu povlače dosta radikalne poteze posljednjih par godina. Tu je povlačenje brojnih modela sa tržišta, posustajanje u segmentu elektrifikovanih vozila, povlačenje sa velikih sajmova automobila, ukidanje brojnih radnih mjesta, traženje partnera u Volkswagenu i Mahindri i slično.

Ostaje nam samo da se nadamo da do nove recesije neće doće, a i ako dođe nadajmo se da će se ova američka legenda izvući.