Brzi i žestoki

Srbija

Na granici mu oduzeli Porsche vrijedan 200.000 maraka (FOTO)

05/09/2019

Na pitanje carinika zbog čega nije prijavio vozilo kada nije registrovano, vozač je rekao da se radi o automobilu njegovog sina za koji nije ni znao da nije registrovan, kao ni da u tom slučaju treba da ga prijavi

Carinici su na administrativnom punktu Merdare zaustavili i zadržali Porsche ”'911 Carrera 4 GTS” koji nije bio registrovan, niti prijavljen.

Porše njemačkih registarskih oznaka, čija je vrijednost procijenjena na iznos od gotovo 12 miliona dinara (oko 200.000 KM), pojavio se 3. septembra u popodnevnim satima na administrativnom punktu iz pravca AP KiM, saopšteno je iz srbijanske Uprave carina.

Naime, 48-godišnji vozač albanske nacionalnosti sa prebivalištem u Njemačkoj uputio se ka toj zemlji vozeći neregistrovani automobil stranog porijekla, koji prethodno nije prijavio prilikom ulaska u Srbiju.

Pregledom dokumentacije-saobraćajne dozvole, utvrđeno je da Porsche ”911 Carrera 4 GTS” nije registrovan, što znači da je morao biti prijavljen i stavljen pod carinski nadzor, što vozač nije učinio.

Na pitanje carinika zbog čega nije prijavio vozilo kada nije registrovano, vozač je rekao da se radi o automobilu njegovog sina za koji nije ni znao da nije registrovan, kao ni da u tom slučaju treba da ga prijavi.

Prekršajni sud je u skraćenom postupku, koji se primjenjuje kada je riječ o stranim državljanima i osobama sa prebivalištem u inostranstvu, donio odluku da vozača kazni novčanom kaznom u iznosu od 100.000 dinara i zaštitnom mjerom trajnog oduzimanja neprijavljene robe.

Luksuzni auto bi se uskoro mogao naći na nekoj od javnih licitacija koje organizuje Uprava carina.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.