Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srbija

Na granici mu oduzeli Porsche vrijedan 200.000 maraka (FOTO)

por

Na pitanje carinika zbog čega nije prijavio vozilo kada nije registrovano, vozač je rekao da se radi o automobilu njegovog sina za koji nije ni znao da nije registrovan, kao ni da u tom slučaju treba da ga prijavi

Carinici su na administrativnom punktu Merdare zaustavili i zadržali Porsche ”'911 Carrera 4 GTS” koji nije bio registrovan, niti prijavljen.

Porše njemačkih registarskih oznaka, čija je vrijednost procijenjena na iznos od gotovo 12 miliona dinara (oko 200.000 KM), pojavio se 3. septembra u popodnevnim satima na administrativnom punktu iz pravca AP KiM, saopšteno je iz srbijanske Uprave carina.

Naime, 48-godišnji vozač albanske nacionalnosti sa prebivalištem u Njemačkoj uputio se ka toj zemlji vozeći neregistrovani automobil stranog porijekla, koji prethodno nije prijavio prilikom ulaska u Srbiju.

Pregledom dokumentacije-saobraćajne dozvole, utvrđeno je da Porsche ”911 Carrera 4 GTS” nije registrovan, što znači da je morao biti prijavljen i stavljen pod carinski nadzor, što vozač nije učinio.

Na pitanje carinika zbog čega nije prijavio vozilo kada nije registrovano, vozač je rekao da se radi o automobilu njegovog sina za koji nije ni znao da nije registrovan, kao ni da u tom slučaju treba da ga prijavi.

Prekršajni sud je u skraćenom postupku, koji se primjenjuje kada je riječ o stranim državljanima i osobama sa prebivalištem u inostranstvu, donio odluku da vozača kazni novčanom kaznom u iznosu od 100.000 dinara i zaštitnom mjerom trajnog oduzimanja neprijavljene robe.

Luksuzni auto bi se uskoro mogao naći na nekoj od javnih licitacija koje organizuje Uprava carina.