Brzi i žestoki

Peaks of the Adriatic

Na proputovanju kroz Evropu oldtimeri stigli u Tomislavgrad

18/09/2019

Zadnje mjesto koje će posjetiti u BiH je Mostar, dok im je krajnji cilj putovanja Grčka

Skup oldtimera, koji su u okviru Peaks of the Adriatic ture stigli iz Trogira, upriličen je u srijedu u Tomislavgradu i tako okupio veći broj znatiželjnika i zaljubljenika u limene ljubimce.

U Tomislavgrad su tako pristigla 32 stara vozila od vlasnika uglavnom s prostora Holandije, a bilo je nekoliko vozila iz Belgije, Engleske te drugih europskih država.

Kako je za Fenu kazao jedan od sudionika ovog zanimljivog putovanja Jakon Kaggel iz Holandije, svoje putovanje započeli su upravo iz njegove zemlje, zadnje mjesto koje će posjetiti u BiH je Mostar, dok im je krajnji cilj putovanja Grčka.

Za sobom su ostavili više evropskih država poput Njemačke, Švicarske, Italije i Slovenije, a nakon BiH, odnosno Tomislavgrada i Mostara nastavit će dalje prema Hrvatskoj, Crnoj Gori, Makedoniji i Albaniji.

Na ovom putovanju, koje po njegovim riječima traje 14 dana, upoznaju krajolike i ljude, a vozila su oldtimeri marke Alfa Romeo, Triumph (USA), Mercedes-Benz, GB (Engleska), Jaguar, Corvette, Porsche, BMW s tim da je najviše pažnje privukao Bentley, čija je trenutna cijena, kako kaže Kaggel, više stotina hiljada eura.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.