Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Volkswagen

Najjači Golf u istoriji imat će 400 KS

GolfR400_1200

Golf R Plus se navodno razvija u Volkswagenovom R&D sjedištu u Braunschweigu, a sudeći po konceptu R400 cilj će biti da uhvati 100 km/h za manje od 5 sekundi. R400 je trebao 3,9, a mogao je do 280 km/h

Najnovije informacije govore da je Volkswagen aktualizirao ideju o super-Golfu.

U Volkswagenu ozbiljno razmišljaju o dosad najopakijoj izvedbi Golfa koja bi bila pozicionirana iznad R izvedbe. Naravno, to će biti izvedivo tek na novoj generaciji Golfa, a Volkswagen bi u tom slučaju takvoj izvedbi dodijelio ime Golf R Plus, saznaje Autocar.

Zeleno svijetlo još nije dano, ali šanse nikad nisu bile veće. Čak je i prvi čovjek Volkswagena Herbert Diess dao podršku. Posebno u ozračju gdje su rivali već snagom nadmašili R izvedbu, a postoje i apetiti prema modelima kao što su nadolazeći Mercedes-AMG A45.

Prevedeno, to bi značilo 400 KS, a možda i više. Uostalom, 2.0 TSI je već bio ojačan na taj nivo, i to na konceptu R400 iz Volkswagena, te Quattro Sport iz Audija. A u tom slučaju je pogon na sve kotače obavezan, kao i sedam-stepeni mjenjač s dvije spojke.

Golf R Plus se navodno razvija u Volkswagenovom R&D sjedištu u Braunschweigu, a sudeći po konceptu R400 cilj će biti da uhvati 100 km/h za manje od 5 sekundi. R400 je trebao 3,9, a mogao je do 280 km/h.