Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najnoviji Mercedes AMG je SUV zvijer s 510 konja

Mercedes-AMG-GLC-63-1

Mercedesov najekstremniji model GLC napokon je stigao. Zove se Mercedes-AMG GLC 63, a dostupan je kao klasičan SUV i kupe.

Novi GLC 63 s motorom evergreen AMG-a, četverolitrenim biturbo benzincem V8. Postoje dvije dostupne verzije: standardni GLC 63 razvija 476 KS, a verzija S dobiva dodatan udarac s 510 konja. Podatak o ubrzanju od 0-100 km/h još nije poznat, sigurno je samo da će ovaj AMG SUV oznake 63 lako stići do maksimalne brzine od 250 kilometara na sat.

Velik dio modela AMG GLC 63 dolazi iz E63 limuzine: 4MATIC+, sustav pogona na sva četiri kotača, sportski devetostupanjski automatski mjenjač i AMG Dynamic Select sustav. 4MATIC+, pogon na četiri kotača je varijabilan, tako da snaga može biti usmjerena na obje osovine ako se otkrije proklizavanje.

Standardni zračni ovjes trebao bi činiti AMG GLC 63 što je moguće dinamičnijim po brzim zavojima. Kao i drugi AMG automobili, GLC 63 također može biti opremljen opcionalnim prilagodljivim ispušnim sustavom koji regulira koliko glasno gromoglasni motor V8 zvuči.

Dizajnerski novi moment je korištenje AMG-ove rešetke hladnjaka Panamericana: to je bilo rezervirano za paletu AMG GT sportskih automobila do sada. Ako praktičnost nije prioritet, tu je i verzija kupe u ponudi Mercedesa AMG GLC 63. Naravno, dobila je puni AMG tretman, a i stiže kao standardna ili izvedba S.

Novi Mercedes AMG GLC 63 će u prodaju na ljeto ove godine po zasad nepoznatim cijenama.