Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

auto bild

Njemački magazin tvrdi: Izlazi novi Audi R8, objavili su i kad

audi-r8

Na scenu bi se trebao vratiti i električni e-tron. Međutim, sad se ne bi isticao samo cijenom, već i top performansama. Prethodnik s cijenom od milion eura se nije proslavio

Nakon što je prije nekoliko dana predstavljena nova izvedba modela, malo ko je očekivao da će Audi R8 preživjeti godinu, a kamoli dočekati novu generaciju.

Treća generacija je izgledna, bar ako je vjerovati njemačkom Auto Bildu, koji saznaje kako će se R8 vratiti već 2023. godine. I ne samo to, imat će benzinski motor. Loša je vijest da V10 odlazi u historiju, a zamijeniti bi ga trebao V8 motor.

Podsjetimo, priča o R8 počinje još 2006. godine, upravo s 4.2 V8 motorom. Koju godinu kasnije dolazi snažniji 5.2 V10, također atmosferac, koji će do 2015. godine iz ponude istisnuti slabiji motor.

Nova generacija bi navodno trebala dobiti 4.0 v8 biturbo motor kakav je primjerice u Lamborghinijevom Urusu. Međutim, u R8 bi mogao dobiti i električnu pomoć, a na koncu bi trebao davati i do 700 KS, saznaje njemački magazin.

Na scenu bi se trebao vratiti i električni e-tron. Međutim, sad se ne bi isticao samo cijenom, već i top performansama. Prethodnik s cijenom od milion eura se nije proslavio. Prodano ih je tek stotinjak.