Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi Mercedes-Benz CLS kuca na vrata

Mercedes-Benz-CLS-1

Treća generacija popularnog ‘kupea sa četvora vrata’ sa trokrakom zvijezdom u znaku, kuca na vrata. Pred nama su najnovije špijunske fotografije i informacije…

Novi Mercedes-Benz CLS svjetskoj javnosti bit će predstavljen sljedećeg mjeseca, na autosalonu u Los Angelesu. Iako se spekukiše i o promjeni imena, iz Stuttgarta nam dolaze informacije, da će ovaj popularni kupe sa četvora vrata zadržati ime CLS. Automobil će kombinovati platformu E-Klase i opremu iz modernizovane Mercedes-Benz S-Klase.
Iako je automobil zamaskiran, možemo steći utisak kako će izgledati.

Automobil će biti opremljen novi diodnim svjetlima, čiji domet će biti oko 640 metara. Niska karoserija obezbjedila je vrhunsku aerodinamiku, sa aerodinamičkim otporom vazduha od samo 0,27.

Novi CLS pokretaće nova generacija rednih šestocilindarskih motora, koji su predstavljeni u modernizovanoj S-Klasi. Dizel motori razvijaće 207 kW (CLS 350 d) i 246 kW (CLS 400 d), dok će benzinski motori razvijati maksimalnu snagu od 266 kW (CLS 350) i 320 kW (CLS 400). Naravno, pod haubom možemo očekivati i četvorocilindarske agregate i verziju AMG. Ona će nositi oznaku Mercedes-AMG CLS 53 AMG.

Oslanjanje je preuzeto od E-Klase, uz posebno podešavanje koje je specifično za karakter modela CLS. Za postizanje što boljeg balansa, bilo je angažovano oko 200 prototipova i predprodukcijskih automobila, koji su u laboratorijskim uslovima i u realnom saobraćaju, prešli oko 5 miliona kilometara.

Uz doplatu će u ponudi biti vazdušno oslanjanje, pogon na sve točkove…

Podsjetimo, Mercedes-Benz CLS je postao veoma popularan automobil. Od 2004. godine, dve generacije ovog modela, stigli su do 350 000 kupaca.