kršenje poreznih propisa

Novi trend su “tank-turisti”: Jedan je uhvaćen na granici Njemačke, platit će 2250 eura kazni

njemacka-granica2

Vozač će platiti ukupno 2250 eura kazni zbog kršenja poreznih propisa i zakona koji regulira prijevoz opasnog tereta

Cijene goriva divljaju, a naše muke su i globalne. Evo, na primjer, u Njemačkoj litra benzina je oko 1.7 eura, a to je mnogim ljudima previše pa pokušavaju pronaći način da prođu jeftinije. Jedan Nijemac na istoku zemlje dosjetio se rezativno bezbolnog načina, prijeći u Poljsku i kupiti gorivo.

Na povratku, međutim, policija je zaustavila 59-godišnjaka u gradu Zittauu u pokrajini Saskoj. Policajci su primijetili osam metalnih bačvi od 200 litara na zadnjem dijelu kamiona i obavijestili carinu. Glavni carinski uredu u Dresdenu tada je pokrenuo kazneni porezni postupak zbog točenja goriva u Poljskoj i izrekao poreznu kaznu od oko 750 eura. No to nije sve jer će tank-turist platiti i 1500 kazne zbog kršenja propisa o prijevozu opasnih roba, piše HAK revija.

U Poljskoj je gorivo znatno jeftinije jer je država 1. februara smanjila porez na gorivo s 23 na osam posto (cijena goriva je trenutno 1.27 eura). Ovakav tip turizma trebao bi još više porasti jer bi gorivo tada u Poljskoj moglo biti jeftinije i do 65 centi po litri. Prilikom ulaska u Njemačku gorivo se može prevoziti samo još u malom kanisteru.