Objavljene prve fotke Mercedesove nove E klase

mercedes e klasa7

Nakon višemjesečnog čekanja u medije su konačno procurile prve službene fotografije nove Mercedesove E klase.

Zahvaljujući njima sada E klasu možemo vidjeti u kompletnom izdanju. Nakon što smo se upoznali sa interijerom, jasno inspiriranim S klasom, sada svu pažnju možemo prebaciti na eksterijer.

Priča je ista, nova E klasa može se doživjeti kako manja S-klasa ili pak veća C klasa, no u suštini se radi o još jednom Mercedesovom klasiku s markantnom prednjicom kojom osim ekstremno velike maske s jednako velikim amblemom marke dominiraju dva poveća usisnika.

Elegantnu siluetu dodatno naglašavaju moderno oblikovana svjetla, a u prilog izduđenoj formi ide podatak o koeficijentu otpora zraka od 0,23.

Straga LED svjetla, dvostruki završetak ispuha i dakako začin u obliku kroma. Nema sumnje kako će uz decentne tamne boje E klasa dobro prolaziti i u nešto življim nijansama.

Ukupna dužina vozila je u odnosu na prethodnika porasla za 43 mm na 4.923 mm, no puno je značajniji podatak kako je međuosovinski razmak povećan za čak 65 mm na 2.939 mm.

Početak evropske ponude starta modelom E200 iza kojeg stoji 2.0 turbo benzinac, odnosno E220d kada govorimo o dizelskoj ponudi. Sa 195 KS maksimalne snage i prosječnom potrošnjom od svega 3,9 l/100 km ova se izvedba čini tržišno najzanimljivijom.

Mjesto top modela rezervirano je za AMG izvedbu pokretanu 4.0 V8 twin turbo motorom sa oko 600 KS.

Na svim modelima osim AMG izvedbe možemo očekivati 9G-Tronic automatski mjenjač, a pojedini motori bit će dostupni i sa pogonom na sve točkove.