Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Objavljene prve fotke nove E-klase

e klasa3

Blog “mercedes-benz-passion” objavio je prve fotografije nove generacije E-klase koja će premijerno biti prikazana dogodine u Detroitu na tamošnjem sajmu automobila.

Nekoliko dana nakon što su kamuflirani primjerci nove E-klase (W213) uhvaćeni na američkim cestama u javnost su puštene prve fotografije nove Mercedesove uzdanice. Trenutno se može vidjeti samo okvir vozila u “roh bau” izdanju, odnosno njegovi obrisi koji otkrivaju snažnu poveznicu sa ranije lansiranim modelima.

e klasa2

Što se mehanike tiče ona će biti zasnovana na MRA platformi, pa će od ove generacije E klasa imati puno dodirnih točaka sa manjom C klasom. Sve to trebalo bi donijeti uštede u proizvodnji, ali i na vagi, i to do 100 kg u odnosu na aktuelnu generaciju. Kad je pak u pitanju interijer, tu je stvar kudikamo drugačija – beskompromisna S klasa je uzor.

Karavan, coupe i kabriolet, a svi će ugledati svjetlo dana do kraja iduće godine. I ne samo to, kolege sa mbpassionbloga javljaju kako im je pouzdani izvor potvrdio allroad izvedbu kodnog imena X213. Rival Audijevom A6 allroad modelu na scenu stupa 2017. godine.