Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Opel u Frankfurtu predstavlja svoju Astru Sports Tourer

astra-sports-tourer1

U Frankfurtu će Opel premijerno predstaviti svoju 11. generaciju Astre, i u limuzinskoj i u karavanskoj verziji. Karavan Astra Sports Tourer temelji se na novoj laganoj arhitekturi vozila, što je rezultiralo smanjenjem mase od čak 200 kg.

opel_holden_astra-sports-tourer

Narudžba karavanskog modela biti će moguća kroz nekoliko sedmica dok će isporuka ipak morati pričekati polovicu iduće godine.

Spomenimo da Astra dolazi sa servisom Opel OnStar i nadograđenim multimedijalnim sistemom intelliLink koji omogućava čitav niz mogućnosti povezivanja sa pametnim telefonima.

Sistem OnStar inače funkcionira za sada u 13 zemalja Evropske unije.

Što se tehničkih karakteristika prtljažni prostor ima zapreminu od 1.630 litara, što govori samo za sebe. Motori su u rasponu od 95KS do 200KS. Astra Sports Tourer će u vrhu ponude biti dostupna sa novim 1.6 litarskim ECOTEC Direct Injection Turbo motorom koji će svoju premijeru također doživjeti u Frankfurtu.

Navedeni motor doživio je tehnološku renesansu, ima okretni moment od 200 Nm te usprkos direktnom ubrizgavanju nivo buke je osjetno reducirana u odnosu na prethodni motor.