Zvijer

Ovako izgleda Porsche iz pakla (FOTO)

porsche

Svi znaju da agresivan dizajn kod ovog tunera ima svoje pokriće i ispod haube

Za razliku od nekih talijanskih sportaša, Porsche 911 usprkos dokazanoj brzini ne razmeće se šminkom, a na ulici se koliko-toliko uspijeva stopiti s okolinom. Ne i kad je u pitanju Gemballa.

Tada se stvari mijenjaju iz korijena, a 911-ka postaje zvijer pred kojom ne uzmiču samo djeca. Svi znaju da agresivan dizajn kod ovog tunera ima svoje pokriće i ispod haube, a kad je u pitanju 911 Turbo vrijednosti su doista stravične.

Iza kompleksnog, ali poznatog imena GTR 8XX Evo-R BiTurbo i dalje ispod poklopca nervozno puše 3,8-litreni twin-turbo motor, ali nakon opsežnih modifikacija maksimum je podignut na 819 KS i 1098 Nm. Podsjetimo, 911 Turbo u startu daje 580 KS i 700 Nm, a na cesti je nezaustavljiv.

Sada spada u red najbržih na svijetu i dostojan društva hipersportaša. Na 100 km/h je za 2,38 sekundi, a 200 km/h prelazi nakon svega 7,5 sekundi. Maksimalac je “tek” 370 km/h.

Osim teško izbrojivih karoserijskih sitnica Gemballa se odlučila i za wide body kit putem kojeg je auto proširen 30 mm sprijeda i 50 mm nazad. Golemo zadnje krilo se podrazumijeva, kao i karbon kao prvi izbor. Cijena i konkretan opseg prerade nisu poznati.