Maybach

Ovo je sami vrh Mercedesove ponude, košta više od 200.000 eura

merc

Osmišljen da svojim vlasnicima pruži još više luksuza i snage

U vrhu ponude Mercedesa je Maybach, a u vrhu Maybach linije je S680 4Matic.

Osmišljen da svojim vlasnicima pruži još više luksuza i snage u odnosu na “regularni” Mercedes-Maybach S klase, model S680 4Matic stiže sa ručno rađenim 6.0-litarskim V12 tvin-turbo motorom.

Ovaj biser njemačkog inženjeringa proizvodi 630 KS (463 kW) i razvija čak 1.001 Nm maksimalnog obrtnog momenta, a snaga se prenosi na sva četiri točka.

To je dovoljno da masivna limuzina iz stanja mirovanja do stotke stigne za svega 4,5 sekundi, prije nego što se kazaljka zaustavi na maksimalnih, elektronski ograničenih 250 km/h.

Kao i drugi modeli iz linije Maybacha, i S680 4Matic ima specifične detalje po kojima se vizuelno razlikuje od običnog Mercedesa S klase.

Tu je prije svega dvobojna karoserija u nijansama karakterističnim za Mercedes-Maybach modele. Ističe se i specifična, hromirana maska hladnjaka, kao i hromirani otvori za vazduh na prednjem braniku.

Unutrašnjost je takva da S680 može luksuznim sadržajima da parira svojim malobrojnim rivalima, kao što su Bentley Flying Spur i Rolls-Royce Ghost.

Zadovoljstvo posjedovanja jednog ovakvog automobila u Njemačkoj košta od 217.323 eura. Za one kojima je to mnogo na raspolaganju je skromniji S580 sa V8 motorom čija cijena startuje od 164.565 eura.