Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jaguar

Ovo je savršen položaj za vožnju automobila (VIDEO)

sjediste

Video nas vodi kroz sve aspekte podešavanja sjedala

Uprkos brojnim mogućnostima podešavanja sjedišta i volana na današnjim automobilima, malo je onih koji su zadovoljni pozicijom sjedenja, a još manje onih koji znaju koja je pravilna pozicija za upravljačem.

A najčešće je uzrok toga neznanje, pa tako mnogi šetaju iz krajnosti u krajnost. I dok jedni misle da je sasvim u redu biti zavaljen u gotovo ležećem položaju, drugi će sjediti potpuno uspravno sa sjedištem priljubljenim uz volan. Pogađate, nijedna pozicija nije pravilna pa su u Jaguaru odlučili tome stati na kraj i malo nas podučiti.

Video nas vodi kroz sve aspekte podešavanja sjedala, a za početak kreće savjetom kako je pametno prije vožnje isprazniti džepove. Prvo podešavanje sjedala podrazumijeva postavljanje tijela u poziciju da vam je linija leđa okomita na podlogu, a naslon ih u potpunosti podupire. Odmah možete podesiti i naslon za glavu ako ga imate, i to u razini s vrhom glave.

Ruke vozača moraju biti lagano povijene u laktu, a isto vrijedi i za noge. Pritom je bitno da je što veći dio bedara oslonjen na sjedište, a sve kako vam noga ne bi s vremenom utrnula. Time ćete postići idealnu poziciju za upravljačem iz oba aspekta, sigurnosnog i ergonomskog.