vancouver

Parking na kojem propadaju 3.000 nikad voženih BMW-ova i Minija

bmw

BMW je pošiljku vrijednu stotine milione dolara koja je sigurno bila osigurana jednostavno otpisao…

Prije dvije godine ekipa s portala Jalopnik objavila je fotografije hiljade skupocjenih BMW i Mini modela koji stoje na jednoj ledini u vlasništvu aukcijske kuće Adesa u kanadskom Vancouveru, a koji se nisu smjeli prodati.

Sada se na Instagram profilu Supercar.fails pojavio novi snimak s tog golemog parkirališta na otvorenom s hiljadama BMW modela koji su i dalje osuđeni na propadanje. Pritom nije potpuno jasno zašto u međuvremenu ako su već “otpisani”, nisu završili u “preši” i iskorišteni za proizvodnju drugih automobila.

Šta se dogodilo? Naime, 2015. godine kanadsku luku Halifax pogodilo je zimsko nevrijeme, a u procesu transporta s broda na željeznicu te dalje do salona, tamo se zateklo tačno 2966 naručenih potpuno novih BMW-a i Minija.

More je snažno zasolilo automobile pa je odlukom vladine agencije zbog snažne izloženosti automobila pogubnom utjecaju slane morske vode, BMW dobio nalog kako svi automobili iz transporta moraju biti povučeni s tržišta opozivom.

Ukratko, BMW je pošiljku vrijednu stotine milione dolara koja je sigurno bila osigurana jednostavno otpisao…

Umjesto naručenih automobila iz opoziva, BMW je ponovo izradio 2966 istih takvih koji su isporučeni kupcima, a automobile iz videa danas više nitko ni ne spominje. Osim kad netko snimi video uradak poput ovog u kojem vidimo te tisuće nikad voženih BMW-a koji još imaju najlon na sjedalima i koji već godinama stoje i trunu…