Brzi i žestoki

KORISNI SAVJETI

Parkirate li auto pored ceste, vrata nikada ne otvarajte lijevom rukom

18/08/2021

U Nizozemskoj vozači paze na te stvari pa puno češće koriste desnu ruku

Kada izlazi iz automobila, gotovo svaki vozač vrata otvara lijevom rukom. Međutim, to nikako nije dobra ideja jer može biti opasno po život.

Nakon što parkirate automobil uz cestu, okrenite se i otvorite vrata desnom rukom. Tako ćete okrenuti glavu prema nazad i imati prilike na vrijeme vidjeti prolazi li kraj vas biciklist ili motociklist kojeg bi otvaranjem vrata mogli srušiti, ili možda drugo vozilo koje će vam otkinuti vrata, a moguće vas i ozlijediti.

To se događa češće nego mislimo. Na primjer, biciklist ne može znati da će vozač baš u tom trenutku izaći iz vozila, a vozač ne gleda šta se događa na cesti već automatski lijevom rukom hvata ručicu na vratima i otvara ih. Tu se radi o sekundama koje mogu značiti život ili smrt.

Otvaranje vrata desnom rukom zapravo prisiljava vozača da okrene gornji dio tijela, a tada se puno veći dio ceste nađe u njegovom vidnom polju. U Nizozemskoj vozači paze na te stvari pa puno češće koriste desnu ruku. Sve je stvar navike i toga da nam neko ukaže na potencijalni problem o kojem do tada nismo ni razmišljali, piše CountryLiving.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.