Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Brzi i žestoki

Pogledajte šta vozi policija u Dubaiju (VIDEO)

22/10/2015

U posljednje vrijeme policijske snage Dubaija i Abu Dabija nabavile su brojne patrolne super-sportske automobile. Većina statira kao turistička atrakcija, ali po potrebi mogu da posluže i u potjeri za kriminalcima u brzima automobilima.

[yuzo_related]

Ili bar u nekoj vrsti reklame za policiju, koju su snimili vlasti Abu Dabija.

U video klipu, čija je produkcija na nivou holivudskih blckbastera, odvija se prava filmska potjera za negativcem koji najprije pokušava da umakne vozeći McLaren MP4-12C, da bi kasnije ovaj automobil zamijenio za Ferrari 458 kako bi zavarao trag.

Međutim, policija uspijeva da ga identifikuje uz pomoć softvera za prepoznavanje lica. Za njim u potjeru šalju patrolni Nissan GT-R a jurnjava je okončana kada policija blokira autoput.

Ako se pitate kakva je u svemu tome uloga Nissanovog superautomobila, s obzirom da je kriminalac zaustavljen blokadom puta, odgovor je jednostavan – auto dobro izgleda u kadrovima jurnjave za Ferrarijem:

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.