Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ferrari 458

Pokušao Ferrarijem pretjecati, pa se osramotio

Ferr 5

Kao što to obično biva, kad se poklope okolnosti, poput mokre podloge, zvijeri od automobila i neiskusnog vozača nervoznog na gasu, nesreća je zagarantirana

Za upravljače skupocjenih portskih automobila često sjedaju vozači čije greške ne može ispraviti ni inače svemoguća elektronika.

Danak neiskustvu u bolidima od 500 i više KS često plate i ostali sudionici u saobraćaju, no u ovom slučaju veća je nesreća ipak izbjegnuta.

Kao što to obično biva, kad se poklope okolnosti, poput mokre podloge, zvijeri od automobila i neiskusnog vozača nervoznog na gasu, nesreća je zagarantirana.

Upravo se to dogodilo kad je vozač Ferrarija 458 u žurbi krenuo u manevar promjene trake kako bi prošao sporijeg sudionika u saobraćaju, a koji ga je trenutak prije “zaobišao”. Međutim, previše gasa i skliska podloga su rezultirali gubitkom kontrole nad automobilom, koji je trenutak kasnije završio u zaštitnoj ogradi.

Podsjetimo, 458 Italia ima središnje postavljen atmosferski V8 motor s 570 KS i 540 Nm. Teži svega 1.380 kg, a usprkos pogonu samo na stražnje kotače uspijeva uhvatiti 100 km/h za 3,4 sekundi. Vozi preko 325 km/h.