Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Brzi i žestoki

Policija zaustavila Googleov automobil: Nema vozača, nema kazne

13/11/2015

Policija iz Mountain Viewa u Kaliforniji saopštila je da su zaustavili Googleov samovozeći automobil. S obzirom da u autu nije bilo vozača policajac nije mogao napisati kaznu.

Policijski službenik je vozilo zaustavio zbog prespore vožnje. Naime, automobil je išao 24 milje na sat (38 kilometara na sat) u zoni gdje je ograničenje brzine 35 milja na sat (56 kilometara na sat). Kada je policajac zaustavio automobil shvatio je da u njemu nema vozača i da nema kome uručiti kaznu. Kontaktirao je svoj centar i obavijestio ih da je vozilo ometalo promet, ali da nije imao kome uručiti kaznu, jer je riječ o Googlevom samovozećem automobilu. Iz policije su naglasili da je i u takvim vozilima neophodno da pored automatskog upravljača sjedi osoba.

Iz Googla su se oglasili na svom blogu rekavši da nikada nisu dobili kaznu uz komentar: “Zaustavljanje zbog prespore vožnje? Ljudi kladite se da vas zbog takvog prekršaja neće često zaustavljati.”

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.