Porodica Michaela Schumachera objavila njegov posljednji intervju – Fokus.ba
Brzi i žestoki

Formula 1

Porodica Michaela Schumachera objavila njegov posljednji intervju

22/11/2018

Podsjetimo, Schumacher je stradao na skijanju u francuskom Meribelu, a pet godina nakon nesreće ne zna se do koje mjere se uspio oporaviti

Uoči 50. rođendana slavnog Michaela Schumachera koji se nije uspio oporaviti od teških ozljeda glave pretrpljenih prije pet godina, njegova porodica objavila je na svojoj službenoj stranici zanimljiv posljednji intervju koji je dao u oktobru 2013. godine…

Podsjetimo, Schumacher je stradao na skijanju u francuskom Meribelu, a pet godina nakon nesreće ne zna se do koje mjere se uspio oporaviti i kakav život živi, jer njegova ga porodica skriva od javnosti i štiti njegovu privatnost.

Da Michael nije u stanju sam se obratiti fanovima potvrdila je ovih dana i objava od strane porodice njegovog posljednjeg intervjua iz oktobra 2013. godine, kada je dao zanimljiv osvrt na svoju karijeru.

Schumi je tada priznao da je od svih rivala najviše poštivao Miku Hakkinena, te da mu je prva titula s Ferrarijem osvojena 2000. godine bila i najdraža. Iako je povremeno djelovao arogantno, iznenadio je priznanjem da nikad nije u potpunosti vjerovao u sebe.

“Uvijek sam mislio da nisam dovoljno dobar i da moram dodatno raditi. Vjerovatno je to bio ključ da postanem ono što sam postao”, naglasio je Michael Schumacher i dodao:

“Talent je bitan u automobilizmu, kao i u svakom drugom sportu, ali moraš se razvijati. Ako se želiš razvijati i ići naprijed, ne samo što moraš gledati svoj bolid, moraš gledati i sebe i druge. To je ono što sam radio, jer svi imaju nešto posebno što sam ja htio naučiti.”

Priznao je da mu je sportski uzor u mladosti bio njemački golman prezimenjak Toni Schumacher, te pohvalio svoju saradnju s Rossom Brownom i upozorio da je Formula 1 još uvijek veoma zahtjevan sport, iako nešto manje nego u devedesetima.

Sedmerostruki prvak svijeta napunit će 3. januara 50 godina.

Brojni fanovi ostali su dirnuti ovim videom, jer vidjeti Michaela punog života, kako strastveno priča o Formuli 1, s obzirom na trenutne okolnosti ne može nikog ko voli ovaj sport ostaviti ravnodušnim…

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.